Totes les pàgines web basades en un negoci tenen el seu objectiu final, ja sigui que l’usuari ompli un formulari, realitzi una compra, se subscrigui a algun servei o demani cita. Al fet que un usuari realitzi una d’aquestes accions satisfactòriament se l’anomena conversió.

Com és lògic, tots volem tenir un percentatge de conversió el més alt possible, però no sempre li prestem l’atenció ni li dediquem l’esforç que realment es mereix. Tothom està d’acord que aconseguir més visites és directament proporcional a aconseguir més vendes o conversions, però del que molts no s’adonen és que és molt més fàcil aconseguir més vendes millorant el percentatge de conversió.

Si de cada 1000 visites aconseguim 10 conversions (1% de conversió), i el nostre objectiu és arribar a les 30 conversions mensuals, haurem arribar fins a les 3000 visites, de manera que haurem de triplicar (alguna cosa normalment impossible a curt termini). En canvi, si aconseguim millorar el nostre percentatge fins al 3%, ja haurem aconseguit aquestes 30 conversions amb les mateixes visites que teníem abans. Un cop vista la importància del percentatge de conversió, us presentem alguns consells que ens ajudaran a millorar.

1. Convida a l’acció

Fes el possible perquè els botons de crida a l’acció de la teva web destaquin per sobre de la resta del contingut.
Els botons d’acció com “Comprar”, “Registra’t”, “Afegir a la cistella” o “Demanar Cita” són realment el que vols que el client vegi, ja que és el que vols que el client premi. Aquests botons han d’estar ben visibles i sobretot han de destacar sobre la resta del disseny de la pàgina. 

2. Redueix el temps de càrrega

Si entres a un lloc web i aquest triga a carregar, és molt probable que acabis abandonant. És important que la pàgina carregui ràpid.

3. Genera confiança

Segurament, els clients potencials voldran saber amb qui estan tractant abans de decidir-se a comprar o donar-te les seves dades.
Crea una completa pàgina de “Qui som”. Com més sàpiguen sobre tu, més possibilitats hi haurà que acabin generant la conversió. 

Usa també els logotips o icona reconeguts de Visa, Mastercard, Paypal, text complet del document, Seur, DHL, etc. que donin confiança alhora de fer la compra.

4. Simplifica la compra

En els formularis, no demanis massa informació. Un alt percentatge d’abandonament és degut a que es demanen massa dades a l’hora de vendre alguna cosa o demanar un registre. Demana només el realment necessari.

5. Afegeix testimonis

Afegeix testimonis a les teves pàgines, funcionen. Molta gent té por de comprar en una botiga en línia perquè no sap el que s’espera, o si l’empresa a la que els està donant els seus dades no serà en realitat una farsa.